Apr 29 2012

A könyvek Olaszországa

2012. április 19-én különleges kiállítás nyílt meg a szegedi Olasz Kulturális Központban, amely az Itáliai-félsziget irodalmának és könyvkiadásának történetét mutatja be az olasz nemzetállam létrejöttétől (1861) egészen napjainkig. Mindez a torinoi Salone Internazionale del Libro által, az olasz egyesítés 150. évfordulója alkalmából szervezett kiállítás részeként, egyben pedig a 19. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretében kerül megrendezésre.

Register to read more...
Apr 08 2012

Első könyvtáros farsang

Március 22-én, ebben a tanévben harmadik alkalommal került megrendezésre könyvtáros szakestünk, amelyet ezúttal Horváth László szervezett. Farsangi mulatságunknak ismét a SZTEage adott otthont, amely éppen megfelelő hely volt egy kis játékos kikapcsolódásra.

Register to read more...
Apr 07 2012

Agatha Christie: Az órák

Agatha Christie "a krimi koronázatlan királynője". Az órák című regénye egy érdekes krimi, melyben több rejtély is megoldásra vár: ki a halott férfi, ki ölte meg, miért mutatnak az órák -melyek korábban nem voltak ott -   16 óra 10 percet, ki a kém, miért volt a helyszínen Sheila Webb...

Register to read more...
Dec 20 2011

Z. Karvalics László: Egy értelmiségi tömegszervezet hétköznapjaiból: A TIT születése és első évei 1953-1964

A TIT születése borítóZ. Karvalics László munkája a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat 1953-as megalapításáról, és korai történetéről, tevékenységéről 1964-ig. Taglalja a korszakban a tudomány és politika viszonyát, valamint a politika és irodalom kapcsolatát.

Register to read more...
Dec 16 2011

Ottlik Géza: Iskola a határon

iskola a határonOttlik Gézát gyakran szokták egykönyves írónak nevezni, Iskola a határon című műve megjelenése idején – 1959-ben - csak szerény visszhangot váltott ki, azonban a hetvenes évektől egyre népszerűbbé vált.

Register to read more...

Page 1 of 16